unnamed

RÄTT HUDVÅRD FÖR DIN ÅLDER OCH HUDTYP

Åldringsprocessen börjar ofta vid 25 års ålder, men hur mycket och hur snabbt huden åldras beror på både gener och livsstil. Vi kan inte stoppa åldrandet, men vi kan sakta ner det med rätt vård och skydd. Med åren blir huden torrare än tidigare, och hudcellerna behöver fukt för att hålla sig friska. Om hudens fuktnivå inte upprätthålls slutar hudens metaboliska processer att fungera och celldelningen sker långsammare och du får snabbare, fler och djupare rynkor. Då behöver du mer näringsrik hudvård som helst går djupare in i hudlagren.
 
Grundläggande hudvårdsrutin: 
Morgon - 1. Rengöring, 2. Toner, 3. Ögonkräm, 4. Serum, 5. Fuktkräm   
Kväll - 1. Rengöring, 2. Toner, 3. Ögonkräm, 4. Serum, 5. Nattkräm
1-2 ggr/vecka - 1. Peeling/Scrub, 2. Fuktmask (rengör huden innan, använde toner efteråt innan serum och fuktkräm)

 

Klicka HÄR att komma till min onlinekatalog!

RENGÖRING är det viktigaste då huden annars åldras snabbare och, tappar sin glans och får orenheter. 

1. Rengöring ökar effekten av efterföljande produkter
För att de aktiva, näringsrika ingredienserna  i din hudvård ska fungera optimalt och absorberas in i huden, måste fett och föroreningar först avlägsnas.

2. Rengör två gånger om dagen
Vid dagens slut avlägsnar du smink, föroreningar och fett. På natten reparerar sig huden och utsöndrar avfallsprodukter i form av icke vattenlösliga fetter, och därför bör huden rengöras även på morgonen.

3. Dubbel rengöring
Först tar du bort smink och annat som ligger på ytan, först därefter rengör du själva huden.

SERUM ska alltid användas innan fuktkräm och nattkräm för bäst möjliga resultat av din hudvård. Det betyder dock inte att du kan hoppa över fukt- och nattkrämer, då de har till uppgift att skydda och ta hand om huden på ytan. 

Serum är en av de mest effektiva hudvårdsprodukterna, innehållande ingredienser med mindre molekyler som tränger djupare in i huden för extra vård och fukt.

Serum är en riktad hudvårdsprodukt med högre koncentration av aktiva ingredienser som vitaminer, antioxidanter och syror än vanliga fuktgivare, innehållande viktiga näringsämnen och aktiva ingredienser för en riktig vitaminboost och ett långvarigt resultat.

FUKTKRÄM bildar ett skyddande lager på överhuden mot yttre belastningar i form av hårt väder och föroreningar, och ger långvarig och närande fukt för mjukhet och smidighet.
 
NATTKRÄM anpassad till din hudtyp och ålder hjälper huden att förnya sig under natten. Nattkrämen gör underverk genom att återfukta huden efter en dag med yttre påfrestningar som vind, kyla och värme. Nattkrämen kan ha en tjockare konsistens och ska appliceras efter rengöring och serum.

SKRUBB/PEELING Varje dag bildas nya hudceller, medan andra dör. Med åren blir huden sämre på att orka stöta bort de döda hudcellerna som ligger som ett lager utanpå huden och förhindrar att serum och fukt tar sig ner i den subkutana vävnaden. Skrubb/peeling löser upp döda hudceller, avlägsnar blockeringar i porerna och förbättrar därför hudens förmåga att absorbera näring. Du får mjukare och renare hud efter behandlingen och förbättrar också effekten av de efterföljande produkterna du använder.

FUKTMASK
Med åren behöver huden mer och mer för att bibehålla en tillräckligt god fuktnivå. En bra fuktmask gör underverk för huden och ska användas 1-2 gånger i veckan. Fuktmasken är mer koncentrerad än fuktkräm och ger ett omedelbart resultat - den perfekta produkten när huden behöver det lilla extra i form av ytterligare näring.

ÖGONKRÄM
Den tunnaste och mest känsliga huden (0,02 mm) finns på ögonlocket, och den är mer sårbar än övrig hud. Det gör det viktigt att använda krämer avsedda för ögonområdet både morgon och kväll.

Applicera på ringfingret och tryck försiktigt in på ögonbenet. Huden absorberar vad den behöver, så du behöver inte applicera den ändå upp till fransraden eller på ögonlocket.